La Garriga enceta el divendres 13 de juny, amb un concert al Teatre de la Garriga el Patronat, 10 dies d'actes per celebrar la seva festa més popular: el Corpus. Una festa que culmina el diumenge 22 de juny amb l'elaboració de 29 catifes, una més que l'any passat.
Enguany destaca la celebració dels 25 anys dels Gegants de la Garriga; la trobada que fan cada any el cap de setmana anterior a la festa obre els actes de la Diada. Justament els gegants es van recuperar per acompanyar la processó de Corpus.
Altres novetats de la festa d'enguany són una cursa popular amb colors organitzada pel Projecte Mexclat el dijous 19 de juny, una bicicletada familiar i, el diumenge torna l'actuació castellera dels Xics de Granollers, que ve precedida d'un taller de fer castells adreçat a tot tipus de públic.
Altres activitats destacades són la segona Nit d'aparadors que organitzen els comerciants del poble després del gran èxit que va tenir la primera l'any passat. Es farà divendres 20 de les 8 del vespre a les 12 de la nit. A més de les botigues obertes hi haurà espectacles al carrer i es donarà a conèixer el veredicte del 29è Concurs d'Aparadors de Corpus.
També arriba a la 29a edició el Concurs de Cartells de Corpus. Els cartells participants es podran veure des del dissabte 14 a la sala municipal d'art i exposicions Andreu Dameson i Aspa juntament amb els cartells guanyadors del 4t concurs de la Trobada de Gegants, els projectes de catifes que faran les escoles de la Garriga i fotografies de les catifes al llargs dels anys.
250.000 clavells i 29 catifes
La Diada de Corpus, enguany el 22 de juny, arriba amb una catifa nova aquest any: la de la Penya de l'Espanyol de la Garriga, que se situarà a la plaça de les Oliveres, darrera de l'Església. També s'estrenaran els nous domassos (teixit d'ornament granat) que s'han fet amb la col·laboració de la botiga Coses i més.
Enguany, que la festivitat cau molt tard, es compraran fins a 250.000 clavells a agricultors del Maresme, que al seu torn els encarreguen a Múrcia ja que la data avançada fa que no n'hi hagi aquí. A més hi haurà altres flors i elements vegetals, com ara gerberes, esclòfia d'arròs, bruc i altres que els responsables de les catifes recolliran els dies previs, com ara flor de ginesta.
(Notícia publicada el 2 de juny de 2014)
L'Associació Cultural Corpus la Garriga ha arribat a un acord amb la botiga Coses i +, situada recentment al carrer dels Banys 7 (antiga merceria Fortuny) per a vendre domassos de la festa de Corpus. Fa diversos anys que l'entitat buscava una manera de tornar a produir aquest element característic de la festa, que ajuda a decorar els carrers del poble en la nostra festa més popular.
Un domàs és un teixit, antigament de seda natural, d’un sol color, amb una sola trama i un sol ordit que s'utilitza com a ornament en les esglésies, sales i balcons en dies de festa. El de Corpus és de color grana, inclou una sanefa blanca i un gravat amb flors de fons.
Qui vulgui tenir un domàs per decorar el seu balcó o finestra ha d'anar a la botiga i fer una paga i senyal per encarregar el domàs, que tindrà un cost de 39 euros. Perquè sigui possible reeditar aquesta peça és necessari almenys fer-ne 100, així que demanem a totes les persones interessades que ajudin a fer-ho possible. No és necessari viure al centre de la Garriga per penjar-lo, fem entre tots un Corpus encara més gran!
(Notícia publicada el 3 d'abril de 2014)
La Federació Catalana de Catifaires organitza la X Trobada de Catifaires de Catalunya coincidint amb la proclamació de Barcelona com a capital de la sardana 2014. La trobada tindrà lloc el 8 de març. Cada municipi de la federació farà una catifa floral.
Els catifaires arribaran a quarts de vuit del matí a l'avinguda de la Catedral i començaran a fer les catifes a les 8 del matí al carrer dels Arcs. Cap a la una és previst que les autoritats visitants passin a veure les catifes. A les 3 es farà un dinar de germanor i a partir de les 6 de la tarda els catifaires es podran afegir a la festa de cultura popular que organitza la Federació de Sardanistes a l'avinguda de la Catedral. La desfeta de les catifes serà a les 8 del vespre amb el pas de la cercavila popular.
La Capital de la Sardana té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, incrementar la seva cohesió en l’àmbit cultural en els territoris al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a Capital de la Sardana tant a l’Interior com a l’exterior de les fronteres polítiques del país.
(Notícia publicada el 24 de febrer de 2014)
L'Associació Cultural Corpus la Garriga ha convocat una nova edició del Concurs de Cartells per escollir el que anunciarà la festa del 2015. El concurs està coordinat per l'Escola Municipal d'Art i Disseny i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Garriga i de la Parròquia de Sant Esteve.
És obert a tots els alumnes matriculats durant el curs 2013/2014 al 1r. curs del cicle de formació de grau superior de gràfica publicitària de l’EMAD de la Garriga, escoles convidades, IES de la Garriga i també a tots els nois i noies de 16 a 25 anys. Cada concursant podrà presentar un màxim de dues obres. El termini acaba el 30 de maig.
El cartell guanyador rebrà el premi Corpus la Garriga, atorgat per l'Ajuntament de la Garriga i dotat amb 600 euros nets. A més anunciarà la festa de l'any vinent.
Els cartells estaran exposats al públic des del dia 14 de juny fins el dia 22 de juny del 2014 i podran ser votats, fins el dia 21 al matí, per tots els garriguencs i garriguenques i visitants, el resultat d’aquesta votació representarà el d’un membre més del jurat oficial.
Vegeu les bases i els cartells premiats anteriorment a l'apartat de Cartells.
(Publicada el 4 de febrer de 2014)