Catifa al Palau de la Generalitat

L'Associació cultural Corpus la Garriga participa junt amb la Federació Catalana de catifaires en l'elaboració d'una catifa per a la jornada de portes obertes del Palau de la Generalitat del 10 de setembre.

 

(Notícia publicada l'11 de setembre de 2015)


Catifes a Carrión de los Condes

L'Associació cultural Corpus la Garriga participa del 7 al 10 d'agost junt amb la Federació Catalana de Catifaires a la mostra de catifes florals de Carrión de los Condes (Palencia).

 

(Notícia publicada l'1 de setembre de 2015)


Les catifes del Corpus de la Garriga declarades "Element festiu tradicional d'interès nacional"

El Corpus de la Garriga, una festa que es fa gran

 

El Corpus de la Garriga, que se celebrarà el 7 de juny, prepara una de les seves edicions més festives. Amb la propera declaració de les catifes de flors com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, la Garriga consolida -encara més- una festa reconeguda arreu.

 

240.000 clavells i un Ou com balla


Durant el dia de Corpus es confeccionaran 29 catifes florals, on hi lluiran 240.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial: xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs). A més de les catifes es faran dos altars de flors, un mural i el ja tradicional Ou com balla.

Les catifes es faran al matí i, durant tot dia, el públic visitant podrà passejar pels carrers de la Garriga i admirar els dissenys florals. Entitats, escoles i veïns i veïnes de totes les edats són els encarregats de l’elaboració de les catifes amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar. 

La jornada de Corpus comptarà, a més, amb moltes activitats complementàries que inclouran concerts, actuació castellera, balls, exposicions, concurs d’aparadors i portes obertes als principals punts d’interès, entre d’altres propostes culturals.


Una oportunitat per conèixer la Garriga


El Corpus de la Garriga és també una oportunitat d’or per conèixer el municipi, el seu patrimoni i els seus elements més emblemàtics. Per això durant tota la diada s’organitzaran portes  obertes a espais com el Refugi Antiaeri, les cases modernistes Can Raspall i la Casa Barbey, la vil·la romana de Can Terrers o el conjunt monumental de la  Doma. La festa, a més, comptarà amb punts d’informació turística al Centre de Visitants (carretera Nova, 46) i a Can Raspall (Banys, 38 – 40).

 

10 dies d’activitats

 

Els actes s'inicien aquest divendres 29 de maig a les 20 hores amb la presentació del programa de la festa al Teatre de la Garriga – El Patronat. L'acte inclourà el concert Corpus Imaginari, en què s’interpretarà la banda sonora que s’ha creat especialment per a la diada. També es donarà a conèixer el capgròs El Clavellot, un nou personatge que estarà present en diversos moments de la festa.

 

Entre les activitats de la setmana s'hi compten la tradicional Trobada de gegants, la cursa familiar Colors Corpus Run, la Nit dels aparadors o el concert de jazz amb The Gramophone Allstars Big Band.

 

La programació completa de Corpus la Garriga 2015 es pot consultar a la secció Programació d'aquest web.

 

(Notícia publicada el 24 de maig de 2015)

(Imatge afegida el 26 de juliol de 2015)


L'Associació cultural Corpus la Garriga participa a la Infiorata di Noto

Junt amb d'altres poblacions, en representació dels pobles de Catalunya on és tradicional la confecció de catifes de flors (al nostre facebook trobareu fotos de l'esdeveniment):

 

https://www.facebook.com/corpuslagarriga

https://www.facebook.com/xavier...


I també podeu veure aquests altres enllaços externs a fotos i videos de la festa:

 

https://www.youtube.com/...

http://www.infioratadinoto.it/

 

(Notícia publicada el 19 de maig de 2015)


L'Associació cultural Corpus la Garriga participa a la 4a fira de la botifarra de la Garriga

L'Associació cultural Corpus la Garriga participa a la 4a fira de la botifarra elaborant una catifa de flors (al nostre facebook podeu descobrir quin simpàtic personatge infantil n'és el protagonista):

 

www.facebook.com/corpuslagarriga/posts/...

www.facebook.com/corpuslagarriga/posts/...

www.facebook.com/corpuslagarriga/posts/...

www.facebook.com/corpuslagarriga/posts/...

www.facebook.com/corpuslagarriga/posts/...

 

I també participa en el programa especial de VOTV:

 

www.facebook.com/corpuslagarriga/posts/...

 

(Notícia publicada el 21 de febrer de 2015)