200 anys d’història

La festa de Corpus de la Garriga celebra els 200 anys d’història

 

El Corpus de la Garriga, que se celebrarà el 29 de maig, prepara una de les seves edicions més festives. Enguany se celebra el 200 aniversari de la primera festa del Corpus documentada (encara que la festa del Corpus a la Garriga se sap que se celebra des de més antic, la més antiga documentada és del 1816).

 

30 catifes

 
Durant el dia de Corpus es confeccionaran 30 catifes florals, on hi lluiran més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs).

 
Aquest any, de manera excepcional, s'elaborarà una catifa de 200 metres quadrats commemorativa del 200 aniversari a la plaça de l'Església. També comptarà amb una catifa convidada elaborada per catifaires vinguts de la població siciliana de Noto, famosa per la seva Infiorata, on les catifes de flors són les protagonistes de la festa. A més de les catifes s'ornamentaran les escales de l'Església, es faran quatre altars de flors, un mural i el ja tradicional Ou com balla.
 

Les catifes es faran al matí i, durant tot dia, el públic visitant podrà passejar pels carrers de la Garriga i admirar els dissenys florals. Entitats, escoles veïns i veïnes de totes les edats són els encarregats de l’elaboració de les catifes amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar.

 

Activitats culturals

 
La jornada de Corpus comptarà, a més, amb moltes activitats complementàries que inclouran concerts, actuació castellera, balls, exposicions, concurs d’aparadors i portes obertes als principals punts d’interès, entre d’altres propostes culturals.

 

Una oportunitat per conèixer la Garriga

 

El Corpus de la Garriga és també una oportunitat d’or per conèixer el municipi, el seu patrimoni i els seus elements més emblemàtics. Per això durant tota la diada s’organitzaran portes obertes a espais com el Refugi Antiaeri, les cases modernistes Can Raspall i la Casa Barbey, la vil·la romana de Can Terrers o el conjunt monumental de la Doma. La festa, a més, comptarà amb punts d’informació turística al Centre de Visitants (carretera Nova, 46) i a Can Raspall (Banys, 38 – 40). 

 

La programació completa de Corpus la Garriga 2016 la podeu consultar a la secció Programació d'aquest lloc web.

 

(Notícia publicada el 4 de maig de 2016) 


Les festes del Corpus de la Garriga al “Calendari de festes amb aigua”.

El llibre "Calendari de festes amb aigua" ha dedicat un capítol a les festes del Corpus de la Garriga, en especial a l'"Ou com balla".

 
Els textos i les fotografies són del capità de "festes.org" Manel Carrera i Escudé, realitzades entre els anys 2007 i 2015.

 

Si us interessa comprar aquest llibre us podeu posar en contacte amb l'Associació cultural Corpus la Garriga.

 

(Notícia publicada el 2 de maig de 2016)

 


1r taller de catifes de flors

Coincidint amb la celebració de la 5a fira de la botifarra de la Garriga l'Associació cultural Corpus la Garriga organitza un taller de catifes de flors obert a tothom.

 

Podeu veure a la foto, els simpàtics personatges que protagonitzen la catifa d'enguany.

 

(Notícia publicada el 6 de març i ampliada el 13 de març de 2016)