La Garriga viu la festa de Corpus

Fa un parell d'anys les catifes de flors de la festa de Corpus de la Garriga varen ser declarades Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional.
L'any passat vàrem celebrar el 200 aniversari de la primera festa del Corpus documentada.
Sense cap esdeveniment especial per celebrar, la festa de Corpus de la Garriga d'enguany promet ser tan festiva com les dels anys anteriors.

 

30 catifes
 
Durant el dia de Corpus es confeccionaran 30 catifes florals, on hi lluiran més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs). També comptarà amb una catifa convidada elaborada per catifaires que participen en la festivitat mexicana de La Octava noche. A més de les catifes s'ornamentaran les escales de l'Església, es faran quatre altars de flors, un mural i el ja tradicional Ou com balla.
 
Les catifes es faran al matí i, durant tot dia, el públic visitant podrà passejar pels carrers de la Garriga i admirar els dissenys florals. Entitats, escoles veïns i veïnes de totes les edats són els encarregats de l’elaboració de les catifes amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar.
 
Activitats culturals
 
La jornada de Corpus comptarà, a més, amb moltes activitats complementàries que inclouran concerts, actuació castellera, balls, exposicions, concurs d’aparadors i portes obertes als principals punts d’interès, entre d’altres propostes culturals.
 
Una oportunitat per conèixer la Garriga
 
El Corpus de la Garriga és també una oportunitat d’or per conèixer el municipi, el seu patrimoni i els seus elements més emblemàtics. Per això durant tota la diada s’organitzaran portes obertes a espais com el Refugi Antiaeri, les cases modernistes Can Raspall i la Casa Barbey, la vil·la romana de Can Terrers o el conjunt monumental de la Doma. La festa, a més, comptarà amb punts d’informació turística al Centre de Visitants i a Can Raspall. 
 
La programació completa de Corpus la Garriga 2017 la podeu consultar a la secció Programació d'aquest lloc web.

 

(Notícia publicada el 6 de juny de 2017)


Reintegrament de la rifa de Nadal

Cada dimarts fins al 21 de març, retornarem l'import de les participacions de la rifa de Nadal, a Can Raspall de 10:00 a 12:00 i de 17:00 a 19:00 hores.

 

(Notícia publicada el 3 de febrer de 2017)