La Garriga viu la festa de Corpus

L'any 2015 les catifes de flors de la festa del Corpus a la Garriga varen ser declarades Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional.

 

L'any 2016 vàrem celebrar el 200 aniversari de la primera festa del Corpus a la Garriga documentada.
 

Sense cap etiqueta especial, la festa del Corpus a la Garriga d'enguany promet ser tan festiva com les dels anys anteriors.
 
30 catifes
 
Durant el dia de Corpus es confeccionaran 30 catifes florals, on hi lluiran més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs). També comptarà amb una catifa convidada elaborada per catifaires de Gharb (Malta). A més de les catifes s'ornamentaran les escales de l'Església, la façana de l'Ajuntament, es faran quatre altars de flors, un mural i el ja tradicional Ou com balla (que celebra el 10è aniversari de la seva recuperació com a element de la festa, gràcies a la iniciativa de pares, mestres i alumnes d'una de les escoles del poble).
 
Les catifes es faran al matí i, durant tot dia, el públic visitant podrà passejar pels carrers de la Garriga i admirar les composicions florals. Entitats, escoles veïns i veïnes de totes les edats són els encarregats de l’elaboració de les catifes amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar.
 
Activitats culturals
 
La jornada de Corpus comptarà, a més, amb moltes activitats complementàries que inclouran concerts, actuació castellera, balls, exposicions, concurs d’aparadors i portes obertes als principals punts d’interès, entre d’altres propostes culturals.
 
Una oportunitat per conèixer la Garriga
 
El Corpus de la Garriga és també una oportunitat d’or per conèixer el municipi, el seu patrimoni i els seus elements més emblemàtics. Per això durant tota la diada s’organitzaran portes obertes a espais com el Refugi Antiaeri, les cases modernistes Can Raspall i la Casa Barbey, la vil·la romana de Can Terrers o el conjunt monumental de la Doma. La festa, a més, comptarà amb punts d’informació turística al Centre de Visitants i a Can Raspall.

 

Sempre presents

 

La festa del Corpus a la Garriga, en essència la mateixa any rere any, pateix petits canvis que fan que es visqui de manera única: la meteorologia, els elements (sentiments, entorn, història del moment) que inspiren el disseny de les catifes, fins i tot les persones que hi participen.
 

S'afegeixen a la festa el més petits que la descobreixen  per primera vegada i els garriguencs nouvinguts que se n'enamoren, però també hi manquen persones que varen fer possible festes anteriors i ens han deixat. En alguns actes i catifes d'enguany es recordarà aquestes persones que tindrem sempre presents.

 

 
La programació completa de Corpus la Garriga 2018 la podeu consultar a la secció Programació d'aquest lloc web.
 
(Notícia publicada el 18 de maig de 2018)