XIV Trobada de Catifaires de Catalunya

El cap de setmana del 21 i 22 de setembre l'Associació cultural Corpus la Garriga participarà en la XIV Trobada de catifaires de Catalunya que enguany se celebra a Arbúcies.

 

Al peu d'aquesta notícia podeu trobar el programa de la trobada i els dissenys de les catifes que hi participen (també el de la catifa de Garriga).
  

(Notícia publicada el 17 de setembre de 2019)

Descarga
Programa XIV Trobada Catifaires.pdf
Documento Adobe Acrobat 943.5 KB

La Garriga viu la festa de Corpus

L'any 2015 les catifes de flors de la festa del Corpus a la Garriga varen ser declarades Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional.

 

L'any 2016 vàrem celebrar el 200 aniversari de la primera festa del Corpus a la Garriga documentada.
 

Sense cap etiqueta especial, la festa del Corpus a la Garriga d'enguany promet ser tan festiva com les dels anys anteriors.
 
30 catifes
 
Durant el dia de Corpus es confeccionaran una trentena de catifes florals, on hi lluiran més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs). També comptarà amb una catifa convidada elaborada per membres de la ONCE. A més de les catifes s'ornamentaran les escales de l'Església, la façana de l'Ajuntament, es faran cinc altars de flors, un mural i el ja tradicional Ou com balla (que fa més de 10 anys que es va recuperar com a element de la festa, gràcies a la iniciativa de pares, mestres i alumnes d'una de les escoles del poble).
 
Les catifes es faran al matí i, durant tot dia, el públic visitant podrà passejar pels carrers de la Garriga i admirar les composicions florals. Entitats, escoles veïns i veïnes de totes les edats són els encarregats de l’elaboració de les catifes amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar.
 
Activitats culturals
 
La jornada de Corpus comptarà, a més, amb moltes activitats complementàries que inclouran concerts, actuació castellera, balls, exposicions, concurs d’aparadors i portes obertes als principals punts d’interès, entre d’altres propostes culturals.
 
Una oportunitat per conèixer la Garriga
 
El Corpus de la Garriga és també una oportunitat per conèixer el municipi, el seu patrimoni i els seus elements més emblemàtics. Per això durant tota la diada s’organitzaran portes obertes a espais com el Refugi Antiaeri, cases modernistes, la vil·la romana de Can Terrers o el conjunt monumental de la Doma. La festa, a més, comptarà amb punts d’informació turística al Centre de visitants i a Can Raspall.

 
Podeu consultar la programació completa de Corpus la Garriga 2019 a la secció Programació d'aquest lloc web.
 
(Notícia publicada el 7 de juny de 2019)