La Garriga viu la festa de Corpus

L'any 2015 les catifes de flors de la festa del Corpus a la Garriga varen ser declarades Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional.

 

L'any 2016 vàrem celebrar el 200 aniversari de la primera festa del Corpus a la Garriga documentada.

  

Després d'uns anys de mínima celebració, la festa d'enguany recupera el seu format dels anys anteriors al començament de la pandèmia i també es recuperen elements fins i tot més antics.

 

Podeu consultar més informació sobre la festa del Corpus a les seccions Presentació i Història

 

Una trentena de catifes

 

Durant el dia de Corpus es confeccionaran una trentena de catifes florals, on hi lluiran més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs). També comptarà amb catifes convidades elaborades, una per membres de la ONCE i l'altra per l'Associació de Catifaire de Santa Coloma de Gramenet. A més de les catifes s'ornamentaran les escales de l'Església, la façana de l'Ajuntament, es faran altars de flors, un mural i el ja tradicional Ou com balla (que fa gairebé 15 anys que es va recuperar com a element de la festa, gràcies a la iniciativa de pares, mestres i alumnes d'una de les escoles del poble).

 

Les catifes es faran al matí i, durant tot dia, el públic visitant podrà passejar pels carrers de la Garriga i admirar les composicions florals. Entitats, escoles veïns i veïnes de totes les edats són els encarregats de l’elaboració de les catifes amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar.

 

Podeu trobar la llista i ubicació de les catifes a la secció On som.

 

Activitats culturals

 

La jornada de Corpus comptarà, a més, amb moltes activitats complementàries que inclouran concerts, actuació castellera, balls, exposicions, concurs d’aparadors i portes obertes als principals punts d’interès, entre d’altres propostes culturals.

 

D'aquestes convé destacar les músiques, balls i activitats que les entitats de cultura popular han recuperat de les festes del Corpus que es feien antigament i han adaptat a la d'enguany. 

 

Podeu trobar tota la programació a la secció Programació o podeu descarregar-vos la versió en PDF de la secció Premsa.

 

Una oportunitat per conèixer la Garriga

 

El Corpus de la Garriga és també una oportunitat per conèixer el municipi, el seu patrimoni i els seus elements més emblemàtics. Per això durant tota la diada s’organitzaran portes obertes a espais com el Refugi Antiaeri, cases modernistes, la vil·la romana de Can Terrers o el conjunt monumental de la Doma. La festa, a més, comptarà amb punts d’informació turística al Centre de visitants i a Can Raspall.

 

Podeu trobar més informació sobre els llocs d'interès de la Garriga a www.visitalagarriga.cat.

 

 
(Notícia publicada el 6 de juny de 2022)  


Festes del Corpus de la Federació Catalana de Catifaires

Durant els propers caps de setmana les catifes de flors seran presents a les festes del Corpus de diversos pobles de Catalunya.

 

Podeu descarregar el cartell amb les dates de les festes de la secció Premsa d'aquest lloc web.

 

(Notícia publicada el 9 de juny de 2022)