Programació de la festa del Corpus a la Garriga

Del 29 de maig al 6 de juny de 2021


Del 29 de maig al 6 de juny

 

De 17 a 20 h, exposició de cartells de Corpus i possibilitat de participar en la votació popular del cartell que ha de servir per a la promoció de la festa de Corpus 2022 (enguany la votació es pot fer de forma virtual a https://participa.lagarriga.cat/a Can Raspall (c. dels Banys, 40, entrada pel jardí).

 

Organitzat per l'Associació Corpus la Garriga i l'Escola municipal d'art i disseny de la Garriga (EMAD). 

 


De l'1 al 6 de juny

 

35è Concurs popular d’aparadors de l’ASIC. Sota el nom “La Garriga floreix amb el Corpus” els aparadors dels comerços de la Garriga lluiran guarnits amb motius de Corpus. El concurs, amb més de 500 € en premis, es farà per votació popular mitjançant un codi QR que es podrà trobar als aparadors.

 

Més informació del concurs a www.somlagarriga.cat.

 

Organitzat per l'Associació de serveis i comerciants de la Garriga (ASIC).

  


Del 2 al 4 de juny

 

De les 9 a les 21 h, L'empremta de les florsInstal·lació realitzada pels alumnes del taller d'infants del EMAD, mitjançant la tècnica japonesa del Hapa Zome que mostra el color que deixen les flors amb seu propi pigment, a l’Ajuntament.

 

Organitzat per l'Escola municipal d'art i disseny de la Garriga (EMAD).

  


Dissabte, 29 de maig

 

A les 19 h, inauguració de l’exposició Concurs de cartells de Corpus a Can Raspall (c. dels Banys, 40, entrada pel jardí).

  


Dijous, 3 de juny

 

Fem florir l'escola engalanant la façana de l'EMAD.

 

Organitzat per l'Escola municipal d'art i disseny de la Garriga (EMAD).

 

A les 9.30 h, Missa solemne de Corpus i adoració eucarística a l'Església Parroquial.

 


Dissabte, 5 de juny

 

A les 10.30 h, 12.30 h i 17 h, Phantasticum, resultat del procés de gestació d’una nova visió del Corpus que reuneix i adapta la imatgeria sorgida del Corpus popular garriguenc i famosos monòlegs de Shakespeare (Hamlet, Juli Cèsar, El mercader de Venècia, Romeu i Julieta, Al vostre gustSomni d'una nit d'estiu). Una festa-espectacle narrada per un clavell i protagonitzada per l'univers particular de nans, gegants, diables, gitanes, ball de cintes, corals i música en directe al Teatre de la Garriga, El Patronat.

 

Cal reservar les entrades a https://teatrelagarriga.cat/.

 

Organitzat per les Entitats de cultura popular de la Garriga.

 

A les 17 h, concert de la coral KantiKune (Rèquiem de Gabriel Fauré i cinc motets de Lotti, Kodály, Gjeilo i Busto) a l'Església Parroquial.

 

A les 17 h i 18.30 h, Preparem la Catifa! (activitat familiar per descobrir la tradició de fer catifes per Corpus, quines van ser les primeres que es van fer, la festa que suposava preparar els materials i el gaudi de construir-la en germanor) al Centre de Visitants.

 

Cal inscripció prèvia a info@visitalagarriga.cat o bé al telèfon 610 477 823

 

Organitzat pel Centre de visitants

 


Diumenge, 6 de juny

 

Des de les 9 h, elaboració de la catifa de Corpus organitzada conjuntament per una representació dels diferents barris, carrers i entitats i del tradicional Ou com Balla a les escales de l’Ajuntament, a la plaça de l’Església.

 

Durant els oficis, exposició de la Catifa Solidària que Caritas la Garriga convida a "teixir" entre tots, amb els aliments donats durant la setmana al banc d'aliments, i que omplirà el presbiteri, escales i altar, a l'Església Parroquial.

   

A les 11.30 h, Ofici solemne de Corpus a l'Església Parroquial.

 

A les 12.30 h, Acte institucional de commemoració de Corpus retransmès en directe per Ràdio Silenci a la plaça de l’Església.

  

A les 17 h i 18.30 h, Phantasticum, resultat del procés de gestació d’una nova visió del Corpus que reuneix i adapta la imatgeria sorgida del Corpus popular garriguenc i famosos monòlegs de Shakespeare (HamletJuli CèsarEl mercader de VenèciaRomeu i JulietaAl vostre gust i Somni d'una nit d'estiu). Una festa-espectacle narrada per un clavell i protagonitzada per l'univers particular de nans, gegants, diables, gitanes, ball de cintes, corals i música en directe al Teatre de la Garriga, El Patronat.

 

Cal reservar les entrades a https://teatrelagarriga.cat/.

 

Organitzat per les Entitats de cultura popular de la Garriga.

 

A les 18 h, lliurament del premi del Concurs de cartells de Corpus 2022 a Can Raspall (c. dels Banys, 40).

 

A les 19.00 h, ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell i estrena de la sardana Corpus a la Garriga d'Antoni Guinjoan al Passeig (a l’alçada del carrer de la Mina).

 

Cal reserva prèvia al correu agrupaciosardanistalagarriga@gmail.com indicant nom, cognoms i telèfon de cada persona inscrita.

 

Organitzat per l'Agrupació sardanista de la Garriga

 


Organitza: Associació Cultural Corpus la Garriga, Parròquia de Sant Esteve de la Garriga i Ajuntament de la Garriga 


Col·labora: Agrupació Sardanista la Garriga, ASIC, Asil Hospital de la Garriga, Balneari Blancafort, Balneari Termes la Garriga, Can Barbey, Castellers Xics de Granollers, Centre de Visitants, Cia Imaginària d'Arrel, Club Patinatge la Garriga, Coral Aliança, Els Geganters de la Garriga, Grup Tort, Escola Municipal D'Art i Disseny, Escola Municipal de Música, Ermita de Santa Maria del Camí, Fundació Maurí, Isidro Galbany, La Garriga Balla, Piscines de la Garriga, Protecció Civil, Ràdio Silenci, Reciclatges Tamayo, Restauració la Garriga, Societat Coral l'Aliança, The Impresentables Hoppers de la Garriga, Transports Mesa, Torre Edelweiss, VOTV i totes les persones voluntàries que fan possible la festa.

 

 

www.corpuslagarriga.org    www.lagarriga.cat    www.visitalagarriga.cat