Notícies 2011

Andrés Magai i Cristina Salcedo guanyen el 12è Foto Corpus

El jurat, amb la premiada en categoria infantil i les fotos guanyadores.
El jurat, amb la premiada en categoria infantil i les fotos guanyadores.

Andrés Magai Seibt, de l'Ametlla, en la categoria adult, i Cristina Salcedo Serra (10 anys), de la Garriga, en la categoria infantil, han guanyat el 12è concurs Foto Corpus, que es va fallar el dissabte 23 de juliol a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Núria Albó de la Garriga.

 

El segon premi en la categoria d'adult és per a Juan Tejero Gómez, de Granollers, mentre que el tercer és per a Jordi Caballé Serrano, de Barcelona. El premi local ha recaigut en Xavi Calvet Bas. En total, es van presentar 80 fotografies de 19 autors.

 

El jurat estava format per Josep Puigdomènech per part de l'Associació Cultural Corpus la Garriga, Josep Maria Molist per part de l'Agrupació Fotogràfica la Garriga (entitats organitzadores) i Ramon Ferrandis com a fotògraf professional.

 

Les fotografies es poden veure en una Galeria d'imatges a la pàgina del Concurs de la web de Corpus.

 

(notícia publicada el 25 de juliol de 2011)


La forta calor i el pont de Sant Joan no resten participació a la Festa de Corpus

Molts garriguencs i garriguenques van participar en la Festa de Corpus del diumenge 26 de juny malgrat la forta calor (prop de 37 graus) que va fer i tot i que la festa va caure enguany al final del pont de Sant Joan. Enguany les catifes es van confeccionar amb un temps rècord potser per la calor, potser perquè hi havia menys clavells a col·locar (uns 200.000, procedents de Múrcia) en un any que no se n'han pogut recollir cap al Maresme degut a les dates avançades d'estiu.

 

Les 26 catifes van lluir a pesar de la falta de clavell, que es va veure compensat en part per la presència de gerberes, que són molt vistoses. Van destacar sobretot els motius relacionats amb el modernisme i el centenari de l'Illa Raspall de la Garriga així com homenatges a persones i indrets, com ara l'exalcaldessa Núria Albó o la Sagrada Família. Entre les novetats hi havia la del centenari de la Societat Coral l'Aliança, la dels convidats (AFFoC de Cardedeu). Al carrer Sant Francesc, per primer cop voluntaris de català van donar suport als veïns.

 

Al matí, la Garriga va rebre la visita de la primera autoritat política del país, el molt honorable president de la Generalitat, Artur Mas, que anava acompanyat pel delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba. Mas, que visita la Garriga per Corpus sovint convidat per l'empresari Marcel Pasqual en motiu del Premi de pintura contemporània, va posar els veïns de la Garriga en el dia de Corpus com a exemple del que cal fer per aixecar el país: els veïns de la Garriga donen 'un bon missatge al conjunt de la població' perquè amb iniciatives com aquesta 'es posen al davant i no esperen que els altres resolguin les coses. Això és un símptoma molt important a nivell de país que hem d’estendre', va dir.

 

També va ser a la Garriga el director del Centre per a la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Lluís Puig, que es va comprometre a assabentar-se de l'estat del dossier perquè el Corpus de la Garriga sigui declarat Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat per poder dur a terme la declaració.

 

(Notícia publicada el 28 de juny de 2011)


Alberto Pedrosa guanya el 26è Concurs de Cartells de Corpus

Entre d'altres actes, durant la diada es va donar el premi al guanyador del 26è Concurs de Cartells, Aberto Pedrosa, de Sabadell, estudiant de l'Escola Art i Disseny Terrassa, que va guanyar amb diferència entre els 41 cartells participants.

 

El seu cartell (vegeu-lo aquí), fet amb un fons blau, va explicar que s'inspira en la festa i en la participació, per això el clavell és fet amb els flocs de fer punta a un llapis de color magenta. El cartell anunciarà la festa de l'any vinent, que serà el 10 de juny de 2012.

 

El jurat estava integrat per Jaume Guardis (professional del disseny), M. Teresa Viñallonga en nom de l'Associació Cultural Corpus la Garriga, el regidor de Cultura Albert Benzekry Arimon en nom de l'Ajuntament de la Garriga, Josep Solé com a professor de l'EMAD i Elena Bartomeu, de TEMA.

 

(Notícia publica el 28 de juny de 2011)


Imma Perruqueria Joieria Padrós i Showroom guanyen el 26è Concurs d'Aparadors de Corpus

Imma Perruqueria
Imma Perruqueria

El 26è Concurs d'Aparadors de Corpus ja té guanyadors. Aquest any, el primer premi del certamen se l'ha endut Imma Perruqueria. El disseny premiat s'ha inspirat en la reforma de la plaça de l'Església i mostra un grup de dones i un jove molt ben pentinats mirant la plaça.

 

El segon premi del concurs ha estat per Joiera Padrós, que ha recreat una teranyina i una aranya feta amb rellotges de colors. El tercer ha estat per la botiga SHOWROOM amb un aparador que ofereix frescor posant la roba i complements dins una nevera Smeg.

 

També hi ha hagut dues mencions especials. Una per a l'establiment Antoni Delgado, que ha guarnit el seu local amb un impactant vestit vermell. L'altra menció ha estat per a Montserrat Fortuny per un aparador festiu amb referències a les revetlles d'estiu.

El jurat l'han integrat el regidor de Comerç, Vicens Guiu, el professor de l'EMAD Pep Pou, M. Jesús Castro, professional del sector i la guanyadora del concurs de l'any passat, M. José Diez, propietària de la llibreria Àgora.

 

El concurs l'organitza l'Agrupació de Serveis i Comerciants (ASIC) de la Garriga amb la col·laboració de l'Ajuntament i el patrocini de l'empresa Mont-Ferran.

 

(Notícia publicada el 22 de juny de 2011)


26 catifes ompliran de flor i color la Garriga per la Festa de Corpus

Prop de 200.000 clavells, centenars de gerberes i material vegetal seran els ingredients que donaran color i olor a la Garriga per confeccionar 26 catifes de flors de Corpus aquest diumenge 26 de juny. Un diumenge que es preveu calorós i ben estiuenc però no per això menys participatiu, tot i la data avançada de la festa d'enguany, després de Sant Joan i del final de curs escolar. Enguany han confirmat la visita a la festa Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i Lluís Puig, Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat.

 

Les novetats d'aquest any són la catifa que farà la Societat Coral l'Aliança a la plaça de les Oliveres per celebrar el seu centenari així com el petit concert que oferirà el diumenge amb la Societat Coral la Lira de Sant Cugat, i la catifa que faran els convidats, l'Associació pel Foment de la Cultura i de la Comunicació (AFoCC), de Cardedeu. En total, seran prop de 2 kms de catifes de flors pels carrers més cèntrics de la població.

 

Tot el poble lluirà amb les catifes però també amb el 26è Concurs de cartells (amb 41 participants) i el 26è Concurs d'Aparadors (amb 38 comerços). I enguany es recupera, després de dos anys sense fer-se, el 12è Concurs Foto Corpus gràcies a la voluntat de l'Associació Cultural Corpus la Garriga i l'Agrupació Fotogràfica la Garriga. L'objectiu: mostrar els diferents aspectes visuals del Corpus, la festa més participativa de la Garriga, en què el color i les formes tenen molt protagonisme.

 

S'espera una àmplia participació que refermi la Festa de Corpus de la Garriga com la més popular, un esperit col·lectiu que ajuda a superar dificultats, com ara les pluges de molts anys. En aquest sentit, enguany l'organització vol animar a tothom a participar en l'enramada popular que tindrà lloc el dissabte 25 de juny a les 7 del vespre a la Plaça de l'Església. Una plaça remodelada que, com el carrer del Centre i Samalús i la plaça de Can Dachs, s'estrenaran en aquest Corpus.

 

La festa està organitzada conjuntament per l'Associació Cultural Corpus la Garriga, la Parròquia de Sant Esteve de la Garriga i l'Ajuntament de la Garriga que, entre d'altres, organitza les visites turístiques al municipi (enguany s'estrena el Centre de Visitants). Per a fer les catifes i els actes previs, l'Associació compta enguany amb un pressupost de 17.000 euros.

 

(Notícia publicada el 20 de juny de 2011)


Es convoca el 12è Concurs Foto Corpus

L'Agrupació Fotogràfica la Garriga i l'Associació Cultural Corpus la Garriga han recuperat el Concurs Foto Corpus, que l'Ajuntament de la Garriga va deixar de convocar fa dos anys. Ja es poden consultar les bases del 12è Concurs Foto Corpus, que compta amb tres premis de la modalitat general, un de local i un d'infantil.

L'objectiu del concurs de fotografia és mostrar els diferents aspectes visuals del Corpus, una festa en què el color i les formes tenen molt protagonisme, en especial en l'elaboració de les 25 catifes de flors però també en el mural de flors, les enramades i els altars, el concurs d'aparadors i les nombroses activitats. L'objectiu d'aquest concurs és deixar testimoni gràfic de la festa més participativa de la Garriga.

(Notícia publicada el 17 de juny de 2011)


La Festa de Corpus homenatja enguany cinc àvies

Mª Teresa Rocasalbas i Pujol (Carrer Calàbria), Salut Miró Buatella (Carrer Banys III), Conxita Fontseré Gesa (Carrer Centre), Maria Garcia Segura i Monserrat Xicola Solà (Carrer Banys I) són les àvies del Corpus homenatjades aquest any per la seva contribució a la festa de Corpus de la Garriga al llarg de la seva vida.

El lliurament dels diplomes i rams va tenir lloc el diumenge 19 de juny a les 8 del vespre l'Auditori de l'Escola Municipal de Música en un acte en què també hi va haver un divertit concert del grup Tirant lo Folk.

(notícia publicada el 19 de juny de 2011)


Un Corpus molt estiuenc

Darrera reunió amb representants de les catifes
Darrera reunió amb representants de les catifes

La Garriga viurà enguany un Corpus molt estiuenc. La diada tindrà lloc el diumenge 26 de juny, el cap de setmana posterior a Sant Joan i el solstici d'estiu. Tot i que el curs escolar ja s'haurà acabat, des de l'organització de la festa s'espera una àmplia participació que refermi la Festa de Corpus de la Garriga com la més participativa del poble, un esperit col·lectiu que ajuda a superar dificultats, com ara les pluges que ens han acompanyat molts anys.

 

En aquest sentit, es vol animar a participar a tothom en l'enramada popular que tindrà lloc el dissabte 25 de juny a les 7 del vespre a la Plaça de l'Església. Una plaça remodelada que, com el carrer del Centre i Samalús i la plaça de Can Dachs, s'estrenaran en aquest Corpus.

 

La calor pot provocar que enguany no es puguin anar a recollir clavells al Maresme però les catifes d'enguany prometen lluir com els anys que més. Això ho podran reflectir els que participin en el 12è Concurs Foto Corpus, –que es recupera després de dos anys sense fer-se– gràcies a la voluntat de l'Associació Cultural Corpus la Garriga i l'Associació Fotogràfica la Garriga.

 

Altres novetats són la catifa que farà la Societat Coral l'Aliança per celebrar el seu centenari així com el petit concert que oferirà el diumenge amb la Societat Coral la Lira de Sant Cugat, i la catifa dels convidats, l'Associació pel Foment de la Cultura i de la Comunicació (AFoCC), de Cardedeu.

 

Els actes de Corpus començaran el dissabte 18 de juny i s'allargaran fins el diumenge 26. Destaquen el 26è Concurs de cartells i el 26è Concurs d'Aparadors, la 22a Trobada de Gegants (19 de juny), l'homenatge als avis i àvies de Corpus, l'exposició històrica de les catifes de l'Escola Tagamanent i projectes d'enguany de les escoles, concerts, teatre i un recital de la Primavera Poètica, entre d'altres. Animeu-vos i participeu del Corpus per a fer-lo més gran!

 

(notícia publicada el 31 de maig de 2011)

 


Un cartell d'una escolar anunciarà la 22a Trobada de Gegants de la Garriga

El cartell de Clara Monserdà i Vilaró, de 10 anys, anunciarà enguany la 22a Trobada de Gegants a la Garriga, que tindrà lloc el diumenge 19 de juny dins les activitats de la Festa de Corpus.

 

Els premis del I Concurs de cartells, en què enguany han convidat a participar l'Escola Tagamanent, es lliuraran a les 11 del matí, just abans d'iniciar la cercavila dels Gegants de la Garriga i les 14 colles convidades.

 

La festa començarà a les 10.30 h amb la plantada dels gegants a la plaça del Silenci. A les 11 es donaran els premis. A més de Clara Monserdà, es premiarà Patrícia Fuentes Costa (11 anys) i Olalla Fernández Criado (12 anys), segon i tercer premi respectivament. Al concurs hi ha participat un total de 142 alumnes i tots els cartells s'exposaran als diversos comerços de la Garriga.

 

Després del lliurament començarà la cercavila pels carrers del centre del poble i culminarà amb la ballada final a la plaça de l'Església. La festa està organitzada per la Colla de Geganters de la Garriga amb el suport de l'Ajuntament.

 

(Notícia publicada el 16 de maig de 2011)


La Garriga, a la 7a Trobada de Catifaires de Catalunya, a Santa Coloma de Gramenet

L'Associació Cultural Corpus la Garriga participarà el diumenge 5 de juny en la setena Trobada de Catifaires de Catalunya a Santa Coloma de Gramenet organitzada per Agrupació Comerç i Indústria de Santa Coloma i la Federació Catalana de Catifaires.

 

La trobada comptarà amb la participació de totes les entitats federades, a més de les de Santa Coloma i la Garriga, d'Arbúcies, Blanes, Caldes de Montbui, Mollet del Vallès, Ripollet i Sitges. La Trobada de Catifaires és una activitat anual de la Federació que té l’objectiu de mostrar l’art de fer catifes de flors amb les diferents tècniques emprades per cada poble i per la seva gent. És fa de manera itinerant perquè els diferents pobles que l’acullin puguin gaudir d’aquesta bonica manifestació de cultura popular.

 

Els actes començaran a les 7.30 del matí amb l'arribada dels participants a la Plaça de la Vila, on faran un petit desdejuni A les 8 començaran a fer cadascun una catifa per mostrar les tècniques de cada municipi. Les catifes que elaboraran els diferents grups catifaires seran de lluïment i cadascuna medirà uns 10 metres de llarg per uns 4 metres d’ample.

 

A les 9.30 faran l'esmorzar. A la 1 hi haurà una recepció oficial de l'Ajuntament a can Cisterer i tot seguit les autoritats visitaran les catifes.

 

A les 3 es farà un dinar de germanor per als catifaires al Restaurant Can Armengol i a les 7 es desfaran les catifes amb el pas dels gegants, capgrossos i grallers de Santa Coloma de Gramenet.

 

(Notícia publicada l'11 de maig de 2011)


Comença la preparació activa de la festa del 2011

La reunió amb les entitats.
La reunió amb les entitats.

L'Associació Cultural Corpus la Garriga ha començat a preparar la programació de la Festa de Corpus de 2011. Els actes tindran lloc del 18 al 26 de juny, diada de Corpus. El 23 i 24 de juny no s'ha previst cap acte perquè coincideix amb la revetlla i la festa de Sant Joan.

 

Representants d'una vintena d'entitats van participoar el 23 de març en una reunió a la sala Santa Cecília de la Parròquia per proposar activitats per a la programació que acompanya la festa. Entre d'altres novetats, s'espera arribar a un acord per incorporar els diables del Front Diabòlic a la festa de diumenge. Actuarien abans i després de la processó, a la plaça de l'Església. Els diables són elements festius propis del Corpus, com ho són els gegants. Sembla que la seva funció era mostrar els set pecats capitals.

 

Després de la reunió amb les entitats es va fer una trobada amb els representants de les 25 catifes. Com a novetat, enguany la Societat Coral l'Aliança en farà una a la plaça de les Oliveres per celebrar el seu centenari. L'associació va demanar la incorporació de tres  representants de les catifes com a vocals a la junta i va explicar que enguany el repartiment de clavells es farà per metres quadrats i no pas lineals com es feia en els darrers anys.

 

Una de les suggerències que van fer els representants de les catifes va ser poder comprar domassos. En els darrers anys no s'han pogut fer per falta de diners; van proposar que es paguessin per endavant i s'encarreguin.

 

(Publicada el 24 de març de 2011)


Es convoca el 26è Concurs de Cartells Corpus la Garriga

L'Associació Cultural Corpus la Garriga, juntament amb l'Escola Municipal d'Art i Disseny de la Garriga (EMAD) i  l'Ajuntament de la Garriga, ha convocat la 26a edició del Concurs de Cartells Corpus la Garriga. El cartell guanyador serà el que anunciarà la festa de l'any vinent, que tindrà lloc el 10 de juny del 2012. L'autor rebrà, a més, un premi de 600 euros en metàl·lic.

 

Al concurs s'hi poden presentar els alumnes matriculats durant el curs 2010/2011 al 1r. curs del cicle de formació de grau superior de gràfica publicitària de l’EMAD, escoles convidades i instituts de la Garriga. Cada participant pot presentar un màxim de dues obres. El termini màxim de presentació és el 25 de juny.

 

Les obres participants s'exposaran la setmana de Corpus (18 a 26 de juny) perquè el públic pugui votar la seva preferida. El vot del jurat popular representarà un vot del jurat del premi.

 

Podeu consultar les bases i els cartells guanyadors dels anys anteriors en aquesta pàgina.

 

(Publicada el 14 de febrer de 2011)