Notícies 2012

Jordi Valls s'incorpora com a secretari de l'associació

La reunió
La reunió

Jordi Valls va prendre el relleu com a secretari de l'Associació Cultural Corpus la Garriga el dimecres 14 de novembre de 2012. Substitueix Imma Gendra, que ha estat secretària des del 2009.


La Garriga viurà el Corpus amb 27 catifes florals

Cartell d'Alberto Pedrosa
Cartell d'Alberto Pedrosa

Un total de 27 catifes guarniran els carrers de la Garriga el proper diumenge 10 de juny en la festa més popular i artística del poble: el Corpus. Enguany, se sumen a la confecció de catifes la Llar d'infants municipal les Caliues i la secció local de l'Assemblea Nacional de Catalunya. La Societat Coral l'Aliança repeteix després de fer-ne una pel seu centenari. Així mateix, tornen a participar-hi els membres de l'associació AFFOC de Cardedeu com a convidats i l’Associació Cultural Asilah-la Garriga.


Seran més catifes, però no més metres de flors, ja que les noves s'encabiran en els espais habituals, facilitant també que carrers que tenen més dificultats per omplir el seu espai rebin ajuda. En total, seran uns 1.800 metres lineals de flors. Una altra de les novetats de la festa d’aquest any serà l'obertura dels comerços, que han triat aquest dia festiu per poder obrir i participar així del dia amb més visites de tot l'any.

 

Setmana d'activitats

Els actes de la Festa de Corpus començaran oficialment aquesr cap de setmana. Dissabte 2 de juny s'inaugurarà a la Sala Municipal d'Exposicions Andreu Dameson i Aspa l'exposició de cartells participants al concurs, la mostra dels projectes de les escoles i les fotografies guanyadores i una selecció del Foto Corpus 2011.

Diumenge 3 de juny es farà la trobada de Gegants de la Garriga i es projectarà el reportatge sobre la festa que va fer VOTV i s’homenatjarà la ninotaire Pilarín Bayés i l’escriptora i exalcaldessa Núria Albó, autores del llibret “Petita història de la Festa de Corpus de la Garriga” (Ed. Mediterrània).

 

Durant tota la setmana hi ha previst fer diverses activitats, com ara una conferència de Xavier Orriols, músic, constructor d'instruments i investigador de la música i la cultura popular. Aquesta activitat s’inclou en la programació de l’Aula de la Universitat a l’Abast de la Fundació Universitària Martí l’Humà.

 

Com a novetat, enguany el dijous de Corpus, després de la missa, actuarà el Front Diabòlic de la Garriga a la plaça de l’Església. Els acompanyaran, fins que es faci fosc, els Gegants, que faran una plantada, i els Bastoners. El divendres 8 s'ha previst un concert del cor Americantus i dissabte es faran les enramades i el veredicte del concurs de cartells.

 

El diumenge de Corpus, a més de la confecció de les 28 catifes, hi haurà dos altars de flors, la font de l'Ou com balla de l’Escola Puiggraciós, el mural del barri de Dalt, una trobada de puntaires, sardanes, cants de la Societat Coral l'Aliança, el lliurament del premi del concurs de cartells i la possibilitat de fer visites guiades al municipi. La processó pels carrers encatifats, amb la benedicció final a la plaça, i la guerra de clavells clourà la festa.

 


Els comerços, amb el Corpus

Imma Perruqueria, aparador guanyador del 2011
Imma Perruqueria, aparador guanyador del 2011

L'Agrupació de Serveis i Comerciants de la Garriga (ASiC) ha convocat el 27è Concurs d'Aparadors de Corpus. Així mateix, han engegat una campanya paral·lela, 'Vine'm a veure i guanya 500 euros', amb l'objectiu que la gent visiti els aparadors. Enguany, com a novetat de la festa, els comerços que ho vulguin podran obrir el diumenge 10 de juny.

 


Es convoca el 13è Concurs Foto Corpus 2012

En motiu de la celebració de la Festa de Corpus, l'Associació Fotogràfica la Garriga i l'Associació Cultural Corpus la Garriga organitzen un concurs de fotografia per mostrar els diferents aspectes visuals del Corpus, una festa en què el color i les formes tenen molt protagonisme, en especial en l'elaboració de les 28 catifes de flors però també en el mural de flors, les enramades i els altars, el concurs d'aparadors i les nombroses activitats. L'objectiu d'aquest concurs és deixar testimoni gràfic de la festa més participativa de la Garriga. Les bases ja estan disponibles a la pàgina del concurs.


S'ajorna la declaració de la festa

La carta rebuda per part de la Generalitat
La carta rebuda per part de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya ha aturat el procés de declaració de festa tradicional d'interès nacional per al Corpus de la Garriga. Així ho van fer saber al regidor de Cultura, Albert Benzekry, i a la presidenta de l'Associació Cultural Corpus la Garriga, Maria Teresa Viñallonga, en una reunió mantinguda al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana el 19 de març passat. El motiu és que han aturat totes les sol·licituds de declaració perquè prioritzen la realització del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, amb 15.000 manifestacions festives. No obstant, asseguren treballar en la inclusió de la festa en el catàleg i que properament sigui declarada.

 

(notícia publicada el 19 d'abril de 2012)


Es convoca el 27è Concurs de Cartells de Corpus per anunciar la festa del 2013

L'Associació Cultural Corpus la Garriga ha obert la convocatòria per al 27è Concurs de Cartells de Corpus la Garriga per escollir el cartell que anunciarà la festa de Corpus del 2013, que culmina el 2 de juny. Trobareu les bases en aquest pdf i en aquesta pàgina amb els cartells premiats ens els darrers anys.

 

Al concurs s'hi poden presentar tots els alumnes matriculats durant el curs 2011/2012 al 1r. curs del cicle de formació de grau superior de gràfica publicitària de l’EMAD, escoles convidades, IES de la Garriga i també a tots els nois i noies de 16 a 25 anys.

El premi consisteix en la utilització del cartell premiat per anunciar la festa i un premi en metàl·lic de 600 euros.

 

El termini per presentar els originals acaba el 31 de maig. Els cartells estaran exposats al públic a la Sala Municipal d'Exposicions Andreu Dameson i Aspa des del dia 2 de juny fins el dia 10 de juny del 2012 i podran ser votats, fins el dia 9 al matí, per tots els garriguencs i garriguenques i visitants. El resultat d’aquesta votació representarà el d’un membre més del jurat oficial. El cartell premiat es donarà a conèixer el 9 de juny a les 6 de la tarda a la sala d'exposicions.

 

(Notícia publicada el 9 de març de 2012).

 


Comencen els preparatius per a la Festa de Corpus 2012

Cartell d'Alberto Pedrosa
Cartell d'Alberto Pedrosa

L'Associació Cultural Corpus la Garriga ha començat els preparatius per a la Festa de Corpus 2012, que tindrà lloc entre l'1 i el 10 de juny. El cartell definitiu, obra d'Alberto Pedrosa, ja està a punt després d'una petita modificació a suggerència del jurat del premi. Així mateix, s'ha començat a preparar la programació d'actes i exposicions i s'han fet els primers contactes per aconseguir clavells i altres materials bé de preu per a la festa. L'entitat també prepara la documentació per aconseguir finançament per a la festa i comença les primeres reunions de coordinació amb l'Ajuntament i amb la Parròquia de cara a la gran festa garriguenca del 10 de juny.

(Notícia publicada el 8 de març de 2012).


Una catifa per a la I Fira de la Botifarra de la Garriga

L'Associació Cultural Corpus la Garriga va participar, el diumenge 12 de febrer en la primera edició de la Fira de la Botifarra de la Garriga fent una catifa de flors amb el dibuix del cartell. La catifa es va fer al carrer del Centre i va ambientar un matí molt fred d'hivern.

 

(notícia publicada el 13 de febrer de 2012)